GEUS - De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland

Kom til åbent hus, mød vores geologer og glaciologer og hør om Grønlands spændende geologi og glaciologi.

Rubiner og fedtsten – hvor kan man finde dem i Nuup Kangerlua?
Vidste du, at man kan finde både rubiner og fedtsten i Nuup Kangerlua? Kig forbi og find ud af, hvordan du kan tjekke, om du har fundet rubiner, og hvad du skal lede efter for at øge din chance for at finde rubiner. Du kan også høre om GEUS’ arbejde med fedtsten i Nuup Kangerlua.

Hvilken sten er det? - få en geologs bud
Har du fundet en sten, så tag den med og få en geologs vurdering af den; hvad er det, og hvordan er den dannet? Er det en speciel sten eller er den almindelig?

Hvorfor overvåger vi Indlandsisen? Få svaret og en virtuel tur på Indlandsisen.
Oplev hvordan det er at stå på Indlandsisen og lær noget om gletsjere. Afdelingen for Glaciologi og Klima, GEUS, er ansvarlig for overvågningen af tilstandene på Grønlands Indlandsis. Der findes mere end 30 klimastationer på Indlandsisen, som måler isens tilstand samt klimatiske målinger, såsom lufttemperatur, vindhastighed, vindretning og tilstande på isens overflade.

Hvad er kritiske råstoffer, og hvor bruger vi dem?
Nogle råstoffer er særligt vigtige for samfundet samtidig med at de har en lav forsyningssikkerhed. Man kalder disse for kritiske råstoffer, og mange af dem er afgørende for at kunne gennemføre den grønne omstilling og i ny teknologi. Bliv klogere på hvilke metaller og mineraler det drejer sig om, hvad anvendes de til, og hvilke af dem kan man finde i Grønland.

Attavissaq

Thomas Varming
Email: tvar@geus.dk
Oqarasuaat: +299566098

Una aaqqissuussaq pillugu

Sumiiffik: 
Grønlands Naturinstitut, Kivioq 2
3900 NUUK
15:00 - 18:00
Akeqanngilaq
Sullinniakkat: